Živi zid afirmiran kao treća opcija

veljacaCro

Živi zid povećao je svoju prednost pred ORAH-om i tako postao najjača alternativa HDZ-u i SDP-u. To nam daje nadu da ćemo uspjeti dobiti dovoljan broj mandata kako bi HDZ i SDP prisilili na međusobnu koaliciju poslje izbora i tako ih gurnuli u ropotarnicu povijesti gdje im je i mjesto.

Nažalost, većina građana shvatiti će da među njima nema razlike tek kada i formalno podjele “vlast” među sobom. Kažemo “vlast” jer oni nisu stvarni nosioci vlasti već marionete u službi stranih banaka i institucija.

Međutim, ima jedan statistički značajan podatak kojeg mediji nisu dovoljno naglasili, a to je pad rejtinga SDP-a u veljači u odnosu na siječanj. Naime, 26.1. Crobarometar je objavio da SDP ima podršku 21,6% birača, ali da je anketa provedena prije nego je vlada zamrznula tečaj švicarca i najavila program oprosta dugova.

Polazeći od te logike, Nova TV je dala naslutiti da bi u veljači podrška SDP-u mogla porasti zbog tih mjera, međutim dogodilo se suprotno pa SDP sada ima podršku samo 19,8% birača. To znači da su građani shvatili da su vladine mjere nedovoljne, prvenstveno zato jer švicarac nije zamrznut na početni tečaj već na 35% veći što je za građane nepodnošljivo, isto tako građani su shvatili da je “oprost dugova” više propagandna parola, a manje konkretna mjera jer broj blokiranih građana nastavlja rasti umjesto da se smanjio za 60.000 kao što je vlada najavljivala.

Što se tiče našeg drugog konkurenta ORAH-a, uzrok njihovog pada leži u tome što birači nezadovoljni politikom kakvu provode HDZ i SDP ne traže samo alternativu SDP-u, već im se podjednako gade i HDZ i SDP.

Vodstvo ORAH-a ne želi se distancirati od SDP-a već samo od Zorana Milanovića kao da je on jedina osoba i isključivi krivac za politiku koju SDP provodi. Milanović je samo istaknuta figura i ništa više jer se politika SDP-a ne bi promjenila čak i kada bi se njega smjenilo. SDP bi i bez Milanovića podržavao privatizaciju javnih dobara, valutnu klauzulu, deložacije, ostanak Hrvatske u NATO paktu itd., a ta politika niti je socijalna, niti je lijeva niti je zelena.

Mirela Holy to ili ne može razumijeti ili ne želi razumijeti i na taj način neizravno šalje poruku da je ona samo đoker SDP-a za slučaj da im padne rejting, kako bi im omogućila obnašanje vlasti i nakon gubitka izbora. Na sreću, građani su to prepoznali i čini se da SDP neće moći izbjeći post-izbornu koaliciju s HDZ-om.

Razlog zašto Milanović želi prijevremene izbore proizlazi iz spoznaje da vladine mjere ne predstavljaju ništa više od niza propagandnih parola i da će podrška SDP-u i SDP-u broj 2 (ORAH-u) nastaviti padati. Samim time, jasno je da SDP nema više ništa za ponuditi i da su oni potrošena stranka, kako politički, tako i moralno.

Loša vijest koju ostavljamo za kraj jest uspjeh HDZ-a, to nas žalosti ali je činjenica da je HDZ uspio u svoju protu-hrvatsku koaliciju usisati velik broj satelitskih stranaka, poput Hanžekovićevog HSLS-a što će mu na izborima donjeti određeni broj glasova i prevagu u odnosu na SDP. Dobra vijest u lošoj vijesti je da mu ni sateliti neće pomoći da samostalno formira vlast.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.