Zašto smo odbili sudjelovati na javnoj tribini ‘Ovrha i ljudska prava’ u organizaciji Pučke pravobraniteljice Lore Vidović


10. listopada na Pravnom fakultetu održati će se javna rasprava pod nazivom ‘Ovrha i ljudska prava’, naša udruga na njoj neće sudjelovati jer nam je organizator – Pučka pravobraniteljica odbila dati pravo na 10-minutno izlaganje koje su dobili svi ostali sudionici skupa.

Radi se o tome da će pravo na izlaganje dobiti samo oni koji predstavljaju režim na Markovom trgu (razna ministarstva, HNB i FINA-u), kao i predstavnici kojekakvih udruga i institucija koje taj isti režim financira. Sukladno tome oni neće govoriti o samom uzroku deložacija – neotplativosti duga pri trenutnoj regulaciji novca, odnosno pogrešnoj monetarnoj politici, a to je bit cijelog problema.

Tobožnja javna rasprava svoditi će se isključivo na pitanje samog ovršnog postupka u kojem će golema većina prisutnih tražiti da se one koji ne mogu vratiti kredite bankama deložira, a ovi ostali koji možda budu govorili protiv deložacija neće znati argumentirati svoje stavove jer ne shvaćaju problem više razine – monetarne naravi, niti onaj niže razine budući da nikad u životu nisu bili na ijednoj deložaciji.

Cilj tog skupa zapravo je stvoriti privid dijaloga i demokratskog ozračja, iako takvog neće biti ni u tragovima. Time što su nas pozvali da sudjelujemo u javnoj tribini, a nisu nam dali pravo na izlaganje kao i ostalim sudionicima iste pokazali su da glas onih na udaru banaka nema jednaku vrijednost kao i onih koji su posredno ili neposredno u službi SDP-ove vlade budući ih ista financira i da iz tog razloga nisu neutralni kao što pokušavaju prikazati.

Svojim ponašanjem Lora Vidović pokazala je da nije predstavnik građana, već vlade koja ju je postavila na tu poziciju, a čiji je primarni cilj zaštita interesa privatnih banaka, a ne naših građana.

Za razliku od brojnih udruga za ljudska prava koje dobivaju milijune iz državnog proračuna, naša udruga nije dobila niti kune državnog novca iako se bavimo izrazito zahtjevnim poslom – sprječavanjem izbacivanja ljudi na ulicu po nalogu banaka. Takvu vrstu borbe za ljudska prava SDP-ova vlada ne podržava jer ona pravo na dom, odnosno pravo na stanovanje ne smatra ljudskim pravom.

To što nam ne daju ni kune za posao koji radimo ne uznemirava nas budući se ovim vidom borbe za ljudska prava ne bavimo zato jer nas zanima novac iz državnog proračuna, ali nas uznemirava to što pučka pravobraniteljica odbija dati ravnopravan glas drugoj strani u tobožnjoj javnoj raspravi.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.