Odgovor Vedrani Pribičević sa ZŠEM-a vezano uz troškove nasilne ovrhe

vedrana
Dosad je samo jedna obitelj dobila račun za troškove ovrhe, a to je obitelj Fel. Što se tiče Marijane Fel, to je žena koja razmišlja svojim glavom, izvan okvira i koja je nakon što je deložirana ostala uz Živi zid. Ona i njezin sin skupljali su potpise za predsjedničke izbore, pozivali ljude na glasovanje a na dan prve izborne noći oboje su doputovali iz Pitomače da budu uz nas. Slobodno ih kontaktirajte i pitate Marijanu da li smatra da mi trebamo platiti troškove ovrhe ili uložiti novac u borbu protiv onih koji su je deložirali. Marijana jako dobro zna da se u postojećem sustavu njezini problemi neće i ne mogu riješiti.

Deložacije nisu uzrok. Deložacije, kao i ovrhe, blokade i nezaposlenost posljedice su istog uzroka. Da nema Živog zida, ni danas se ne bi o tome govorilo. Ljude bi se izbacivalo na cestu u tišini. Umjesto da se napadne Ovršni zakon, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo financija, ministra Miljenića, ministrice Opačić, premijera Milanovića i svih ostalih režimskih lutaka koje sudjeluju u uništavanju našeg društva, napada se nas koji se već 4 godine borimo za svakog tog uništenog čovjeka. To je apsolutni primjer osobe koju režim oblikuje sebi po volji i po svojim mjerilima. Tada dobijete individuu koja je lišena empatije za opće dobro i za pojedinca.

Svaka obitelj koja nas zove da je branimo, bude upoznata sa svim mogućim ishodima i posljedicama. Nikad nismo nikome lagali niti skrivali istinu. Obitelji koje odluče da stajemo iza njih, spremne su na borbu protiv ovog ljudožderskog sustava bez obzira ne rezultate. Spremni su na otpor, jer oni više nemaju što za izgubiti. Njima su blokirani računi, oduzet im je dom, oduzeto im je dostojanstvo i oduzeto im je pravo na život. Pravo na borbu i pravo na nadu im nitko neće oduzeti.

Što se tiče raznih ekonomskih analitičara i kvazi analitičara, oni su isprogramirani i dobro plaćeni bankarski i režimski apologeti. Oni ne gledaju opće dobro već vlastito uhljebljnje i s takvim ljudima naše društvo ne može napredovati. To su oni koji predviđaju rast iz godine u godinu a mi samo padamo. I onda se pokaže da su ipak krivo procijenili, i naravno, ne snose nikakve sankcije.

Svih ovih godina kojima se bavimo problemom monetarne politike, shvatili smo da upravo ekonomisti imaju najveći problem u shvaćanju pravog uzroka raspada društva jer je njihov um usmjeren na jedan način koji odgovara sustavu. Oni nažalost ne mogu razumjeti svu dubinu problema niti shvaćaju uzroke ovog stanja u društvu. Moj je iskren, od srca savjet, da uzmu privatne instrukcije kod gospodina Lovrinovića, profesora i bivšeg dekana Ekonomskog fakulteta, jednog od rijetkih stručnjaka za monetarnu politiku. On će objasniti da su im na fakultetu uglavnom držali nedovoljno duboka predavanja i da je ipak trebalo razmišljati “izvan kutije”, postavljati pitanja i tražiti alternativne metode.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.