Uspješno spriječena još jedna deložacija!

delloVG

U našem radu sve počinje s pozivom osobe kojoj prijeti deložacija. Međutim, slučaj Stjepana Župetića iz Velike Gorice ispada iz svih okvira i normi na koje smo navikli.

Čovjek nam se javio u 10 sati navečer da ga sutra ujutro u 9.30 čeka deložacija. Iako nas je zatekao nespremne i neorganizirane, nismo ni malo dvojili o tome trebamo li iz istih stopa krenuti ka njegovoj kući

Na naše pitanje kako to da nam se javio tek noć uoči deložacije odgovorio je: ‘Gledao sam vas na televiziji, čuo sam za vas, ali advokat mi je savjetovao da vam se ne javim. Tada sam počeo sumnjati u njega, potom sam od prijatelja doznao za ‘udrugu stanara’, otišao na internet, našao broj i nazvao ih. Odmah su se javili i rekli da se javim Živom zidu – ‘jedino vam oni mogu pomoći’. Ja sam im rekao da je kasno, oni su rekli – ‘ništa nije kasno, oni djeluju odmah’. Pola sata nakon što sam se javio, prvi aktivist (Adel Avdić) već je bio u mojoj kući. Ne mogu vjerovati da ste tako brzo reagirali – svaka vam čast. Od danas sam vaš član, di god treba – tu sam’.

Napomene radi, ovrhovoditelj je bio Damir Milišić iz Velikog polja zastupan po odvjetniku Ivanu Mračiću iz Velike Gorice. Do vlasništva nad kućom došao je kupnjom iste od Erste banke koja ju je prodala tijekom ovršnog postupka budući je Stjepan Župetić bio jamac za kredit kojeg dužnik nije imao od kuda vratiti. Rješenje o ovrsi možete vidjeti ovdje – stranaA, stranaB.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.