U Dalmaciji sutra čak dvije deložacije!

Dalmacija

Stara je poslovica da jedno zlo nikada ne dolazi samo nego zajedno s nekim drugim, tako sutra umjesto jedne imamo čak dvije zakazane deložacije.

Za deložaciju osmeročlane obitelji Mišković iz Knina saznali smo prije dva tjedna i o tome smo već obavijestili javnost [link].

Što se tiče druge deložacije (splitske obitelji Dumanić), za nju smo saznali tek nedavno i ona je na neki način presedan jer se Živi zid po prvi put miješa u privatan spor među srodnicima (brat protiv brata).

Naime, Željko Dumanić (ovrhovoditelj) suvlasničke je dijelove predmetne nekretnine stekao temeljem Ugovora o darovanju zaključenog 27.8.2009. godine te Ugovora o doživotnom uzdržavanju zaključenog dana 20.10.1997. godine. Na osnovu ta dva ugovora upisao se kao vlasnik te je sud odredio ovrhu nad predmetnom nekretninom u kojoj žive njegov brat Igor i Mare Dumanić (ovršenici).

Razlog zašto smo se umješali u taj obiteljski spor leži u tome što su presudom Općinskog suda u Splitu posl. Broj Pst-824/13 od dana 20.12.2013. godine oba ugovora na osnovu kojih se Željko Dumanić upisao kao vlasnik utvrđeni ništavnima, te je sud naložio brisanje prava vlasništva sa njega.

U slučaju pravomoćnosti prvostupanjske presude ovrha bi bila obustavljena jer više ne bi bilo pravne osnove za nju.

Budući da je predmetna nekretnina (derutnih 25 kvadrata) ovršenicima jedini dom i nemaju druge mogućnosti stambenog zbrinjavanja, da su vrlo slabog imovinskog stanja i žive od socijalne pomoći, te da su ovršenici ljudi starije životne dobi sa velikim zdravstvenim tegobama, nedopustivo je poigravanje Općinskog suda u Splitu sa životima ovršenika do pravomoćnosti presude Općinskog suda u Splitu Pst-824/13.

Iako je cijela situacija u najmanju ruku dvojbena sudski savjetnik Ivan Prančić odbio je sve žalbe ovršenika koji su se javili Živom zidu kada su shvatili da ih sud neće zaštititi.

Pošto naš uspijeh ovisi isključivo o broju građana koji se solidariziraju i stanu s nama u Živi zid, molimo vas da nam se pridružite u obrani još jedne obitelji, jer ako vas ne dohvati hrvatsko pravosuđe, kreditni sustav zasigurno hoće, a knock out kreditnog sustava je također deložacija.

Deložacija splitske obitelji Dumanić [FB event] zakazana je za petak – 27. lipnja 2014. u 9 sati – Kamenita 60 / Varoš (stari dio Splita). Ukoliko ste u mogućnosti, molimo vas da nam se pridružite u još jednoj obrani doma. Naš kolega Jakov Perica naš je kontakt na licu mjesta i uputit će vas u sve detalje – 0958953419.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.