Šokantan slučaj pravosudne korupcije zbog kojeg obitelj Sorić ostaje bez krova nad glavom

ugljan

Često nailazimo na slučajeve pravosudne korupcije ali rijetko kada je tako očit raskorak između pravnih činjenica i sudske presude. Obitelj Sorić iz Preka kraj Zadra na brutalan je način oštećena te ih se tjera van iz kuće u kojoj žive više od 80 godina.

Što se tiče nas samih, svjesni smo toga da će sutkinja Dubravka Novaković koristiti policijsko nasilje kako bi provela deložaciju i da će naše kolege biti uhićene, ali savjest nam ne bi bila mirna kada bi smo mirno promatrali kako pravosudni sustav ubija jednu po jednu obitelj.

Ovo je priča obitelji Sorić.

Ante Fabulić je 1935. otišao u Ameriku i kuću ostavio na čuvanje svome rođaku, odnosno ocu Marijana Sorića (DOKAZ S1 DOKAZ S2).

U Americi i umire 1975. bez nasljednika što stoji i u rješenju o nasljeđivanju iz 1990. (DOKAZ S1 DOKAZ S2).

Međutim, 2005. na misteriozan način Zadarski sud donosi novo rješenje o nasljeđivanju, 40 godina nakon njegove smrti u kojem stoji da je Leo Fabulić sin Ante Fabulića i da mu se prepisuje kuća u kojoj Sorići nesmetano žive 80 godina. (DOKAZ S1 DOKAZ S2).

Priča o navodnom sinu Leu Fabuliću tim je zanimljivija jer ga osoba za koju je tvrdio da je otac nikada nije priznala niti je na ikakav način utvređno njegovo očinstvo što je jasno i iz njegove punomoći izdane 1938. u konzulatu Kraljevine Jugoslavije Anti Soriću (Marijanovom ocu) u kojem eksplicitno tvrdi da nije Leov otac. (DOKAZ S1 DOKAZ S2).

Krsni list na osnovu kojeg se Leo Fabulić upisao kao sin čini se krivotvorinom jer je prvo upisano prezime Martelli stavljeno u zagrade i dodano Fabulić, ime oca također se čini naknadno dodanim jer u napomeni na dnu krsnog lista piše “nepoznat jer nije priznat od roditelja”. (Krsni list)

Iz svega navedenog nesporno je da

1. Ante Fabulić nikada nije priznao očinstvo nad Leom Fabulićem (jer inače u krsnom listu ne bi pisalo da je nepriznat).
2. Da Leo Fabulić nikada nije dokazao da mu je Ante Fabulić otac (jer nikada nije pokrenuo postupak utvrđivanja očinstva).
3. Da je Ante Fabulić uistinu priznao Lea Fabulića kao sina, te da je kao takav bio priznat, sud ne bi 1990. donio rješenje o nasljeđivanju u kojem stoji da Ante Fabulić nema zakonitog nasljednika niti bi njegov navodni otac dao izjavu u Konzulatu Kraljevine Jugoslavije u kojoj eksplicitno tvrdi da nije njegov otac.
4. Na rješenje o nasljeđivanju iz 1990. g. navodni sin mogao se žaliti u roku 15 dana što nije učinio, te je to rješenje postalo pravomoćno i konačno.
5. Cijela stvar spornija je tim više što se Leo Fabulić pojavljuje tek 2002. godine kada se vraća iz Australije, dakle 64 godina nakon svog rođenja i 27 godina nakon smrti svog navodnog oca.
6. Obitelj Sorić ima moralno pravo živjeti u kući u kojoj borave zadnjih 80 godina jer su nju uselili voljom njenog vlasnika Ante Fabulića, a ne mimo njegove volje ili protivno njoj.
7. Sutkinja Dubravka Novaković donosi zaključak o deložaciji i zakazuje istu za 20. ožujka 2015. godine u 10.30h.
8. Živi zid braniti će obitelj Sorić o deložacije.

Marijana Sorića možete kontaktirati na 0998278315.

U ime Živog zida, Ivan Pernar.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.