Poštovana sutkinjo Anneliese Janeš-Mihoković nemam namjeru tražiti milost od vas!

Draga sutkinjo, zajedno sa ostalim kolegama primio sam vašu čestitku na kućnu adresu, lijepo je to kada koristite pravne instrumente u “pravnoj državi”.

Napravili ste upravo ono što sam i predvidio da će režim raditi u svojoj drugoj knjizi “Mehanika novca”.

“Ekonomski sustav baziran na kreditnom novcu nužno vodi nejednakosti, oskudici, nuždi, prisili i eksploataciji. Zbog svoje naravi on se nikada ne bi mogao održati bez institucionalnog nasilja kojeg marionetska vlast provodi uz pomoć represivnog i pravosudnog aparata. Onaj tko kaže da nasilje ne osjeća, ili je pripadnik vladajuće klase ili tek dobro izdresirana radilica.

Institucionalno nasilje možemo podjeliti u tri osnovne kategorije:
– primjenu sredstava prisile nad onima koji se ne žele pokoriti zapovjedi policijskog službenika / nalogu suda
novčane kazne
zatvorske kazne / lišavanje slobode

Međutim, nasilje ne predstavlja sam čin fizičkog ili psihičkog nasilja, već i samu prijetnju njegove uporabe. Odnos u kojem jedna strana pod prijetnjom uporabe sile utječe na odluke druge strane, nasilan je odnos. To je odnos u kojem se nalaze sve žrtve pogrešne regulacije novca.”

Naime, iako ovršni zakon propisuje novčane kazne za nepokoravanje nalogu suda, kao što ste i napisali u rješenju, on u članku 16. stavak 4. propisuje sljedeće:

Ako fizička osoba kojoj je izrečena novčana kazna, ne plati tu kaznu u roku koji je određen odlukom suda, ta će se kazna zamjeniti zatvorskom kaznom po pravilima kaznenog prava o zamjeni novčane kazne zatvorskom kaznom.

Dakle, draga sutkinjo, naravno da ne mislim platiti tu kaznu i sa zadovoljstvom ću otići u zatvor jer i dalje smatram, kao što sam i prije smatrao da sudovi nemaju pravo izdavati naloge za deložaciju bez pravomoćnih sudskih presuda u korist vlasnika (dobivenih vlasničkih tužbi). Vi tvrdite da je zakonito nekog deložirati bez pravomoćne sudske presude, recimo da je, zakon kaže i da su tajne deložacije zakonite, kao i deložacije noću i vikendom.

Ja vas sada pitam, jeste li svjesni toga što bi to značilo kada bi sudska praksa bila takva da osobe koje tvrde da su vlasnici ne bi morale vlasničkom tužbom dokazati svoje vlasništvo, a sud mogao ovršenike tajno deložirati pod okriljem noći.

Vi ćete reći da je ta praksa zakonita, međutim mi se ne slažemo s vašim tumačenjem i spremni smo zbog neslaganja s vama ići u zatvor ako treba.

Možda neki suci misle da su faraoni i da ćemo mi poslušno puzati pred njima moleći ih za milost. Međutim, draga sutkinjo, varate se, to se neće dogoditi.

Vi mislite da imate pravo upregnuti cijeli pravosudni i represivni aparat protiv nas, sretno vam bilo, ali moja poruka vama ista je ona koju je Rade Končar uputio svojim krvnicima neposredno prije streljanja:

Naime, na pitanje: “Hoće li tražiti pomilovanje?“, odgovorio je:

Milost ne tražim niti bih vam je dao“, nakon što su naciljali puške u njegova leđa uzviknuo je: “Kukavice, pucajte u prsa!“.

To je i moja poruka vama, iako ste mi dali “pouku o pravom lijeku” koja mi omogućava pravo žalbe (traženje milosti), ja se na vašu odluku neću žaliti, novčanu kaznu neću platiti i radosno ću otići u zatvor.

Svojom odlukom da mi de facto izreknete kaznu zatvora pokazali ste svo licemjerje ovog sustava koje velike lopove poput Čobankovića kažnjava guljenjem krumpira, a one koji se solidariziraju sa samohranom majkom troje djece bezuvjetno kažnjava zatvorom bez da im je prethodno suđeno i dano pravo da se brane od vaših optužbi.

Što se tiče javnosti, ona će presuditi onima koji su napravili nepravedne zakone, ali ne koristeći silu i prisilu kao vi, već na dan izbora, koristeći svoj glas kao zadnje što im je ostalo, a što nam ne možete oduzeti makar nas sve strpali u zatvor.

U ime Živog zida, Ivan Pernar.

Zatvor1
zatvor2

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.