Politički proces protiv Živog zida prvi je ozbiljan test pravnog sustava RH

hep

Najava HEP-a o podnošenju kaznene prijave obradovala nas je prvenstveno zato jer pravni sustav RH predviđa drakonske kazne za neovlašteno uključivanje struje ili sprječavanje deložacija, dok za pljačku cijele države predviđa male ili nikakve sankcije, kao u slučaju bivšeg ministra Čobankovića koji je za krađu 15 milijuna kuna državnog novca “kažnjen” s guljenjem krumpira.

Iako je evidentno da su i iskapčanja struje i masovne deložacije posljedica kriminalne politike kako HDZ-ove, tako i SDP-ove vlade, nas koji se borimo za siromašne i obespravljene sustav je konačno prepoznao kao krivce za novo-nastalu situaciju.

Ići u zatvor zbog zbog toga jer sam nekoj siromašnoj obitelji uključio struju, za mene bi bila čast i privilegija, a ne sramota i kazna.

Politički kadrirani uhljebi u HEP-u to ne mogu razumijeti jer su tijekom cijelog svog života brinuli i brinu samo i isključivo za svoje guzice.

Koncept žrtvovanja za druge i borbe za opće dobro njima je nepoznat, pa samim time niti ne mogu shvatiti smisao naših akcija. Za njih smo mi lopovi i anarhisti, a oni su valjda revni čuvari Zakona i Ustavnog poretka.

Do toga je došlo naše društvo, a ići će i dalje, sve dok će birači podržavati HDZ, SDP i njihove satelite na izborima.

Ivan Pernar

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.