Policija je otvoreno stala u zaštitu SDP-ove politike deložacija i zato mora snositi posljedice

miskovic
U posljednje vrijeme Živi zid i cjelokupna javnost suočeni su s neopravdanom policijskom represijom koja sve češće i sve bezobzirnije provodi pretjeranu silu kako bi ušutkala glas obespravljenih. Policijsko postupanje prilikom deložacije u Kninu, gdje su mnogi miroljubivi aktivisti završili s hematomima i ozljedama, privođenja i kažnjavanja zbog fb komentara i skoro svakodnevno maltretiranje aktivista izmišljenim prijavama pokazuje da policija radi puno više od svog uobičajenog posla. Policija je otvoreno stala u zaštitu SDP-ove politike deložacija i maltretiranja naših sugrađana bez ijedne riječi protivljenja.

Iako će mnogi reći da policija samo provodi zakone i sudske odluke činjenice je da policajci imaju pravo na priziv savjesti pa tako i odbiti sudjelovati u izbacivanju obitelji na ulicu. Ustav štiti sve, odnosno svim djelatnostima daje mogućnost da zbog priziva savjesti odbiju određeni posao koji nije u skladu s njihovim stavovima, uvjerenjima ili svjetonazorom i zbog toga ne smiju dobiti otkaz. Nažalost, u našim dosadašnjim iskustvima nijedan policijski službenik nije iskoristio ustavno pravo na priziv savjesti čime su pokazali da ih sudbina naroda kojeg su dužni braniti ne interesira za razliku od vlastitih privilegija u čiju obranu svako malo dižu glas. Ne shvaćaju da u ovakvom sustavu ovrhe i deložacije nužno kucaju i na vrata njihovih obitelji. Upravo to se i događa posljednjih tjedana pa Živi zid dobiva sve više poziva u pomoć od aktivnih i umirovljenih djelatnika policije, sve više policajaca nema za platiti ratu kredita i režija.

Budući da kao pokret ne želimo podržavati skupinu društva koja otvoreno sudjeluje u nasilju nad vlastitim narodom, obavještavamo javnost da ukoliko policijski službenici ne prestanu  pružati asistencije u očigledno nepravednim i nehumanim deložacijama iz jedinog doma, biti ćemo prisiljeni uskratiti našu zaštitu aktivnim i umirovljenim djelatnicima policije. Bilo bi nerazumno trošiti resurse i ulagati velike napore kako bi sačuvali od ulice one koji bez imalo grižnje savjesti izbacuju druge na ulicu. Policija će dobru volju za prestankom nasilnih deložacija moći pokazati već sutra kada je zakazana deložacija obitelji Pavić iz Splita. Pozivamo ih da ne sudjeluju u tom pravnom nasilju i konačno pošalju poruku da ne žele biti grobari hrvatskog naroda. Došlo je vrijeme kada svatko mora preuzeti svoj dio odgovornosti za boljitak države pa makar to značilo i suprostavljanje nemoralnim i protuustavnim naredbama nadređenih. Ukoliko to ne učine, morati će dijeliti sudbinu narodu kojeg su izdali.

U ime Živog zida, Dušan Cvetanović.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.