Osuđujemo opetovano špricanje suzavca u oči Antuna Žeravice

zeravica
Policijsko iživljavanje nad vlastitim građanima očito se nastavlja, nakon brutalne deložacije u Kninu čiju je snimku vidjelo 170.000 ljudi, u javnost je isplivala nova šokantna snimka – ona u kojoj policija maltretira Antuna Žeravicu zato jer im nije dao osobnu iskaznicu. Policija ga je privela uz sredstva prisile (suzavac, lisice i tjelesna snaga) iako nije počinio nikakav prekršaj kakvim bi zaslužio takvo postupanje.

Da apsurd bude veći, nije bilo niti potrebe za utvrđivanjem identiteta jer se radi o dubrovčanima manje više poznatoj osobi.

Samim time postavlja se pitanje, koja je bila svrha takvog policijskog postupanja? Mi smatramo da se radilo o pokušaju nasilnog nametanja autoriteta i razvijanja refleksne poslušnosti građana spram policije.

Budući imamo iskustva s policijskim postupanjem, moramo reći da slučaj Antuna Žeravice nije usamljen i da policija redovito prekoračuje svoje ovlasti, pa čak i otvoreno krši zakon, čega smo svjedoci na skoro svakoj deložaciji.

Ono što je bitno za zapaziti jest da za takvo postupanje imaju podršku vrha policije i da policajci koji na neprimjeren način postupaju prema građanima ne snose nikakve sankcije.

Ovom prilikom želimo Antunu Žeravici brz oporavak, te izražavamo nadu da mu oči nisu trajno oštećene od prskanja suzavca u oči.

Također, zahvaljujemo se index.hr portalu jer je prvi i zapravo jedini mainstream medij koji je tu snimku objavio.

U ime Živog zida, Ivan Pernar.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.