Neuspješan ali skandalozan pokušaj deložacije obitelji Fel [VIDEO]

felpobjeda2
Živi zid obranio je još jednu obitelj, međutim, ova obrana doma značajno se razlikuje od drugih jer je sutkinja Anneliese Janeš Mihoković izdala nalog za deložaciju bez da je kupac kuće na sudskoj dražbi podigao vlasničku tužbu protiv posjednika i dobio pravomoćnu sudsku presudu u svoju korist.

Dakle, za razliku od drugih deložacija koje spriječavamo, ova je bila ne samo moralno neprihvatljiva nego i nezakonita.

Ovom prilikom pozivamo sve moralne nakaze da ne kupuju na sudskim dražbama domove siromašnih obitelji. To što je Ivan Veličan napravio, odnosno njegov čin kupnje kuće u kojoj živi samohrana majka s troje malodobne djece, za svaku je osudu.

Međutim, u njegovoj glavi očito je normalno kupiti ispod cijene (na drugoj sudskoj dražbi) dom nečije obitelji i potom ih uz pomoć policije deložirati kako bi u toj istoj kući mogao zasnovati svoju vlastitu obitelj. Mi ne znamo tko ga je savjetovao na takav čin, ali ni taj koji ga je na to savjetovao također nije normalan.

Što se tiče nas, mi ćemo uz obitelj Fel stati i u slučaju svakog novog pokušaja deložacije. Ne možemo prihvatiti da se država na takav način odnosi prema ljudima i ukoliko institucije neće stati na stranu zdravog razuma mi hoćemo.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.