Mučnina koju izaziva kolumnist tportala Vuk Perišić

vuk

U članku “Predsjednički kandidati koji izazivaju strah ili mučninu” Vuk Perišić piše sljedeće: “Svojedobnu sotonizaciju Jugoslavije Sinčić je zamijenio sotonizacijom takozvanog neoliberalizma, a Srbe su kao izvor svih hrvatskih patnji i nevolja zamijenile banke. Sinčić utjelovljuje tisućgodišnji san svih dužnika: da nikad ne vrate svoje dugove.

Da bi ste shvatili što je Perišić time htio reći, prvo se morate pitati koji je njegov svjetonazor, tada ćete shvatiti da je on zagovornik neoliberalnog ekonomskog modela koji podrazumjeva privatizaciju državnih poduzeća i javnih dobara, smanjenje socijalne uloge države, smanjenje javne potrošnje, lakše davanje otkaza, deložaciju onih koji ne mogu vraćati kredite i blokadu računa onih koji ne mogu podmirivati svoje obveze.

Logično pitanje koje postavljamo gospodinu Perišiću jest sljedeće: Zašto bi mi koje neoliberalizam uništava trebali podržavati taj ekonomski model i na kraju krajeva zašto ga ne bi smjeli politički izazvati?

Što se tiče banaka, na vašu žalost gospodine Perišić, one iako ne jedini, zasigurno jesu glavni izvor hrvatskih patnji. Imate li hrabrosti pogledati u oči obiteljima koje banke svakodnevno izbacuju na ulicu. Vi kažete da je tisućgodišnji san svih dužnika da nikad ne vrate svoje dugove, a ne pitate se je li kredite uopće moguće vratiti.

Nadalje navodite da “Sinčić nema pojma da je ovršni postupak jedna od najvažnijih funkcija tog javnog servisa kojom se osigurava izvršenje odluka sudbene vlasti i kojim država opravdava svoje postojanje tako što prisiljava dužnika da ispuni obvezu na koju je pristao svojom slobodnom voljom.

Gospodine Perišić upravo zbog ljudi poput vas koji podržavaju deložacije i rade za ovršnu mafiju naša zemlja svakim danom tone sve dublje. Budući je vaše poduzeće T-com jedno od većih ovrhovoditelja u zemlji razumijemo vašu agitaciju za ovrhe, ali pritom ne razumijemo zbog čega pri tom vrijeđate.

Naš predsjednički kandidat Ivan Sinčić nikada vas nije nazvao “tupom neznalicom” ili “političkim gangsterom“. Ničime nije zaslužio da ga javno prozivate i vrijeđate samo zato jer se usudio ustati protiv onih kojima vi služite i koji vas plaćaju za ovakvo dno dna od novinarstva.

Za kraj imamo samo jedno pitanje za vas, ako su ovrhe najnormalnija stvar (kao što vi tvrdite), zašto onda policija skriva nasilne deložacije od javnosti i uhićuje one koji žele snimiti horor koji proživljavaju siromašne obitelji? Naš kandidat za predsjednika uhićen je upravo zbog toga, jer je htio javnosti prenjeti ono što vi i ostali mediji skrivate – hrvatsku stvarnost.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.