Kamatarska firma Vedrana Schneidera doživjela još jedan poraz!

spoc
Već drugi put za redom spriječena je deložacija obitelji Hajdarpašić iz Prečkog. Za razliku od prethodnog pokušaja pred zgradom se nisu pojavili djelatnici tvrtke za selidbu, što znači da kamatari nisu niti računali na provedbu deložacije.

Za razliku od njih, policija je bila puno optimističnija pa je još od ranog jutra dežurala pred zgradom, međutim, njihovo višesatno čekanje svelo se na – čekanje. Kao i u kultnoj tragi-komediji “U iščekivanju Godota”, u kojoj dva glavna lika uzalud čekuju osobu koja nikako da dođe, tako se i u ovom teatru apsurda pojavljuju dva policajca koja čekaju sudskog ovršitelja i kamatara.

Iako oni nikako ne dolaze, policajci vjeruju da će oni doći i strpljivo čekaju. Kao i u kultnoj drami, oni na kraju ne saznaju ništa o sudskom ovršitelju i misterioznom kamataru osim da će oni doći. Pa ipak, budući da ne znaju kada ipak na kraju odlaze svaki svojim putem do idučeg čekanja.

Šalu na stranu, policajci nisu glavni likovi ove ljudske drame koja čini se neće imati samo dva čina kao drama Samuela Becketta. Vrlo je vjerojatno, da će ova drama u režiji zagrebačkog općinskog suda dobiti i treči čin, koji će se kao i prethodna dva svesti na još jedno – čekanje.

Koji je smisao te besmislice? Mi ne znamo, a vjerujem da ne znaju ni sami kamatari.

Ivan Pernar

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.