ISTRAŽILI SMO: Kako je stvoren medijski monopol – Tko stoji iza EPH?

hanzekovic
Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Sportske novosti, Šibenski list, Dubrovački vjesnik, Globus i još mnoge druge novine i internet portale povezuje samo jedno ime. Ono Marijana Hanžekovića!

Većina ga zna kao kralja ovrha, međutim, nedavno je u javnosti zabljesnuo uplatom 15 milijuna kuna jamčevine za svog klijenta Milana Bandića. Mnogi su se tada upitali kakva je veza njih dvojice, iako na prvi pogled nepovezani njihov odnos puno je dublji nego što se čini prosječnom građaninu.

Naime, dotični je član predsjedništva HSLS-a, koalicijskog partnera Milana Bandića u gradskoj skupštini Grada Zagreba. I tu leži ključ cijele zagonetke, Hanžeković nema političkih ambicija u smislu javnog bavljenja politikom, njega to ne zanima, on je čovjek iz sjene koji ima novac i medijski prostor.

Po tom ključu našao se i u predsjedništvu HSLS-a, stranke koja je zasigurno primila koju financijsku injekciju iz njegove ruke. Zauzvrat, nakon što je HSLS sklopio pakt s Bandićem, Grad Zagreb predaje u njegove ruke posao utjerivanja dugova za Zagrebački Holding.

“Ovom odvjetniku predana je naplata dugovanja za sve podružnice koje građanima izdaju račune. Tu su, osim Čistoće, Zagrebparking, Vodoopskrba i odvodnja, Plinara, Gradsko stambeno-komunalno poduzeće…” (link)

Tu je bit cijele priče, nije Hanžeković dao 15 milijuna da bi spasio Bandića, već da bi spasio sebe. Najbrutalnije od svega je to što većina građana na Milana Bandića gleda kao na zaštitnika sirotinje iako ga pravno i medijski štiti gulikoža koji je do svojeg bogatstva došao preko kičme najslabijih.

Ako Živi zid prođe na izborima, neće u pitanje biti dovedena samo politička budućnost Bandića i HSLS-a, već i Ovršnog zakona koji je po svojoj prirodi egzekucijski.

Kako bi zaštitio svoj interes, Hanžeković je tijekom predsjedničke kampanje stalno pokušavao diskreditirati Ivana Sinčića, u jednom trenutku index je čak objavio i članak pod naslovom: “Za čiji račun je Jutarnji pokušao predstaviti Sinčića kao lopova?“, te u njemu opisao kako funkcionira “medijska streljana EPH”.

Da paradoks bude veći, upravo su građani Zagreba ti koji su svojim glasovima Bandiću i Hanžekovićevom HSLS-u omogućili pljačku sebe samih i svojih obitelji.

Ovog trenutka apeliram na građane Grada Zagreba da ne daju glas onima koji im rade o glavi i da ne vjeruju svemu što piše Hanžekovićeva štampa jer je njena osnovna uloga diskreditacija otpora, odnosno Živog zida.

Hanžeković nije preuzeo EPH jer ga zanima novinarski posao, već s ciljem kontrole i programiranja vašeg uma jer je svjestan toga da njegova moć i bogatstvo proizlaze isključivo od vašeg neznanja, onog trena kada bi se osvjestili o tome kako se našao u poziciji da vas tlači, brzo bi prekinuli niti koje ga drže, a te niti su vaši glasovi za njegovog mecenu Milana Bandića i HSLS.

Ivan Pernar

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.