HRVATSKA, ZEMLJA TAJNIH DELOŽACIJA!

TajnaFrlani

Upravo smo zaprimili odgovor općinskog suda u Zagrebu koji dokazuje ono na što smo već dulje vrijeme ukazivali. Tajne deložacije su u skladu sa zakonom!

Linićeve priče o tome kako će banke dužnicima otpisivati kredite su bajke za malu djecu, bankarske marionete vas planiraju tajno deložirati!

REPUBLIKA HRVATSKA
PUČKI PRAVOBRANITELJ

Broj: P.P.-12-22-2813/13-04
Zagreb, 29. siječnja 2014.

PREDMET: Deložacija obitelji Frlan
– obavijest, dostavlja se –

Poštovani,

Nastavno na naš dopis od 3. prosinca 2013.g. kojim smo od gđe. Mirele Mijoč, predsjednice Općinskog građanskog suda u Zagrebu zatražili očitovanje vezano uz slučaj „tajne deložacije“ obitelji Frlan, jer da o zakazanoj deložaciji Bojan Bugarin, sudac toga suda, nije obavijestio odvjetnika obitelji Frlan, već su o deložaciji bili obaviješteni Matija Turkalj, kojemu je prodana kuća obitelji Frlan i njegov odvjetnik, zaprimili smo traženo očitovanje.
U dostavljenom očitovanju ali i u očitovanju toga suda upućenog Ministarstvu pravosuđa povodom prijave Nikole i Marije Frlan iz Zagreba, na postupanje suca Bugarina u predmetu poslovni broj Ovr-2524/10, navodi se da se ovrha iseljenjem provodila na temelju pravomoćnog rješenja o ovrsi i zaključka o predaji nekretnine, koja je ovršenicima dostavljena još 7. lipnja 2011.godine.

U očitovanju se dalje navodi da se ovrha ispražnjenjem nekretnine provodi bilo kada, nakon proteka 8 dana od dana dostave rješenja o ovrsi ovršenicima, a da je u konkretnom slučaju taj rok istekao još 15. lipnja 2011.godine, kada je proteklo 8 dana od dana dostave zaključka o predaji nekretnine ovršenicima.
Prema odredbama Ovršnog zakona sud nije dužan, ako je proteklo 8 dana od dana dostave rješenja o ovrsi, ovršenike posebnim zaključkom obavještavati o točnom terminu uredovanja suda. U praksi se to, kako se u očitovanju navodi, radi iz niza praktičnih razloga (priprema ovrhovoditelja, omogućavanje ovršenicima da se prethodno sami isele, priprema policije i centra za socijalnu skrb, poziv za uplatu predujma), no formalno takve obveze suda nema.

Uzimajući u obzir sve prethodno navedeno, nisu utvrđeni propusti prilikom provođenja deložacije.

S poštovanjem,

ZAMJENICA PUČKE PRAVOBRANITELJICE

Lidija Lukina Kezić

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.