Horor na kninskom sudu – sutkinja Zrinka Gojo naredila deložaciju iako je bila izuzeta [VIDEO]

Gredelj
Novi šokantni detalji vezani uz deložaciju koja je opravdano uznemirila domaću javnost izašli su na svjetlo dana prilikom konferencije za medije koju je sazvao Vladimir Gredelj, odvjetnik obitelji Mišković i bivši predsjednik udruge hrvatskih sudaca.

Deložacija [obitelji Mišković] se nije smjela dogoditi da je sve odrađeno kako treba od službenih osoba. Sutkinja koja je donosila odluke u ovom predmetu, na temelju čije odluke se išlo u deložaciju, uopće nije smjela u tom predmetu sudjelovati jer je davno izuzeta [iz slučaja Mišković]. U svakom slučaju, na predmetu je radila sutkinja koja se morala izuzet, budući da to nije učinila, ja sam poduzeo korake da se preispita njena odgovornost i da se vidi može li ona više biti sudac u Hrvatskoj, predložili smo predsjednicima sudova koji su nadležni da to preispitaju“.

Na moje pitanje: “Kako je moguće da je sudski ovršitelj išao provoditi ovrhu, a da ovrhovoditelj nije ispunio uvjete koje mu je sud zadao?”, Vladimir Gredelj je odgovorio: “Nije smio to učinit, zato sam ja između ostalog i zbog toga prijavio sudskog ovršitelja. Vi ste potpuno u pravu, dakle on to nije smio dopustiti jer sudski ovršitelj ima određena ovlaštenja, ali i određene obveze i upravo ovo što vi mene pitate je bila njegova obveza i on je morao reći ‘Gospodo ovdje nisu ispunjeni uvjeti za radnju zbog koje smo izišli na lice mjesta, molim vas, pozdravimo se, odredit ćemo novi termin kad svi uvjeti budu ispunjeni. Dakle, apsolutno je odgovorna službena osoba za to što se događalo na terenu … [sutkinja Zrinka Gojo] uopće nije smjela uzeti taj predmet, ona nije smjela primit taj predmet u rad, ona je morala sama obavjestiti predsjednika suda i reći ‘dodjeljen mi je taj i taj predmet u rad, ali već sam izuzeta u tom predmetu i ja ne mogu primiti, dodjelite nekom drugom’“.

Dakle, deložacija obitelji Mišković bila je nezakonita u svim aspektima:

1. Sutkinja Zrinka Gojo koja je odredila deložaciju bila je izuzeta iz tog slučaja i nije mogla taj predmet uopće uzeti u ruke
2. Sudski ovršitelj Željko Baturina ustrajao je na deložaciji iako je bio svjestan da uvjeti za nju nisu ispunjeni
3. Policija je prekoračila svoje ovlasti – kako provalom bez sudskog naloga, tako i uništenjem tuđe stvari (ulaznih vrata u kuću)

Sukladno tome, protiv svih navedenih podnesene su odgovarajuće prijave. Ovom prilikom apeliramo na predsjednicu suda Anu Jeleč Pecirep, da podnese odgovarajuće stegovne mjere protiv djelatnika suda koji su vršili pravno nasilje i mimo zakona (na svoju ruku) pokušali na skandalozan način izbaciti obitelj Mišković na ulicu.

Ivan Pernar

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.