Grad Zagreb deložira hrvatskog branitelja Srećka Grgosa

Nakon što smo primili apel za pomoć od Srećka Grgosa (1970.) odlučili smo podjeliti s javnosti šokantnu spoznaju da Grad Zagreb planira tog čovjeka izbaciti na ulicu u četvrtak 12.9.2013 u 10h.

Najviše šokira navod iz rješenja o ovrsi kojeg potpisuje sudac Branko Holzer:

“Općepoznato je da su postupci ispražnjenja i predaje u posjed nekretnina jedni od najosjetljivijih postupaka ovrhe te radnje kojima se provode obično uključuju nasilno otvaranje prostora, iznošenje stvari i udaljavanje ljudi pri čemu se uvijek nailazi na otpor, i to pravni, psihološki, i verbalni, uz nezanemarivu mogućnost prerastanja takvog otpora u pasivni ili čak aktivni fizički otpor. Zbog navedenog je potrebna prisutnost policijskih službenika radi osiguravanja sigurnosti bravara, radnika, sudskog ovršitelja, stranaka  i drugih osoba. Naime, sama prisutnost policijskih službenika otklanja psihološki otpor i mogućnost razvijanja efikasnog fizičkog otpora. Ovi razlozi pogotovo dolaze do izražaja kada se radi o iseljavanju fizičkih osoba iz nekretnina u kojima prebivaju, obično sa drugim članovima obitelji, kao što je slučaj u ovom predmetu.”

Ovom prilikom želimo izraziti puno suosjećanje i solidarnost da Srećkom Grgasom, te najavljujemo da ćemo na dan deložacije stati uz njega i nećemo dozoliti da ga se izbaci na ulicu jer taj čovjek nema kamo.

Srećka Grgosa možete kontaktirati na 095/5612-997.

grgos1

grgos2

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.