Bjelovarski sud pobjegao od Živog zida! Obranjen dom obitelji Turčić iz Zrinskog Topolovca!

TurcicObrana
Iako smo očekivali pojavljivanje sudskog ovršitelja i policije, ostali smo ‘praznih ruku’ jer je sud odgodio deložaciju još u petak – čim su saznali da ćemo braniti dom obitelji Turčić. Međutim, sud o tome nije obavijestio ovršenika pa je ipak došlo do formiranja Živog zida i nove prilike da putem medija ukažemo na problem neotplativosti kredita.

Napomene radi, Turčići su ostali bez doma zbog nemogućnosti vraćanja kredita Agro-obrtničkoj banci.

Zbog toga je banka sjela na primanja jamcu koji je naknadno podigao tužbu protiv dužnika, te u ovršnom postupku postao vlasnik njegove obiteljske kuće.

Živi zid spriječio je tu deložaciju zato jer krivnja za nemogućnost otplate kredita ne leži na dužnicima, već na monetarnom sustavu baziranom na dugu.

Ovom prilikom pozivamo ljude da ne pristaju biti jamci jer time ne pomažu dužnicima, ulazak u kredit ne predstavlja izlaz iz problema, već ulazak u još veće probleme.

Banka ne traži jamca zato jer ima veliko srce, već zato jer zna da nije vjerojatno da će dužnik biti u stanju vratiti kredit. Na taj način, banka okreće jamca protiv dužnika iako je stvarni krivac za nastalu situaciju ona sama.

Ovaj unos je objavljen u Nekategorizirano. Bookmarkirajte stalnu vezu.